Artis Amsterdam

Een dagje uit naar Artis Amsterdam is een leuke en leerzame activiteit voor het hele gezin. Artis is de oudste dierentuin van Nederland en heeft naast dieren ook een aquarium, planetarium en een prachtige botanische tuin. In deze SEO tekst geven we je een overzicht van wat je kunt verwachten tijdens een dagje uit naar Artis.

De dieren in Artis

Artis heeft een grote collectie aan dieren uit alle hoeken van de wereld. Zo kun je bijvoorbeeld de Afrikaanse savanne ontdekken, waar je oog in oog komt te staan met giraffen, zebra's en neushoorns. Of breng een bezoek aan het Amazoneregenwoud, waar je onder andere apen, slangen en tropische vogels kunt bewonderen. Daarnaast heeft Artis ook een speciale plek voor Nederlandse diersoorten, zoals de Europese otter en de zeehond.

Het aquarium van Artis

In het Aquarium van Artis kun je verschillende vissen en zeedieren bewonderen, waaronder haaien, roggen en zeepaardjes. Ook is er een speciale tunnel waar je omringd wordt door water en de vissen boven je hoofd zwemmen. Voor de kleintjes is er een speciale touchpool, waar ze verschillende zeedieren kunnen aanraken en voelen.

Het planetarium van Artis

Het planetarium van Artis is een bijzondere attractie waar je alles leert over de ruimte en het heelal. Er zijn verschillende shows te zien, waarbij je bijvoorbeeld meegaat op een reis door ons zonnestelsel of alles leert over het ontstaan van het universum.

De botanische tuin van Artis

In de botanische tuin van Artis kun je genieten van prachtige planten en bloemen uit alle hoeken van de wereld. Er zijn verschillende tuinen te bewonderen, waaronder een Japanse tuin en een tropische kas. Ook zijn er verschillende wandelpaden en bankjes waar je even tot rust kunt komen.

Tips voor een geslaagd dagje uit naar Artis

Om optimaal te genieten van een dagje uit naar Artis, hebben we nog een aantal tips voor je: Koop van tevoren online tickets, hiermee vermijd je de wachtrij bij de kassa. Bekijk vooraf welke dieren en attracties je absoluut niet wilt missen en stippel een route uit, zo weet je zeker dat je alles kunt zien wat je wilt. Neem voldoende eten en drinken mee, maar let op: eigen consumpties mogen alleen genuttigd worden in de speciale picknickruimte. Kom vroeg, dan heb je meer tijd om alles rustig te bekijken en te beleven. Plan voldoende rustmomenten in, het park is groot en er is veel te zien. Een dagje uit naar Artis Amsterdam is een aanrader voor jong en oud. Met de diverse dieren, het aquarium, het planetarium en de botanische tuin is er voor iedereen wat te beleven. Door goed voorbereid oppad te gaan en gebruik te maken van onze tips, kun je optimaal genieten van een dagje uit naar Artis. Vergeet niet om voldoende tijd te nemen om de verschillende dieren, attracties en tuinen te bekijken en maak er een onvergetelijke dag van met het hele gezin.

Artis Amsterdam Reviews

We hebben nog geen reviews. Voel je vrij om je ervaringen te delen en schrijf een review over Artis Amsterdam.

Reserveren Artis Amsterdam

Schrijf een review