Dierentuinen

Een dagje uit naar de dierentuin is altijd een leuk idee voor jong en oud. In Nederland en België zijn er tal van dierentuinen te vinden, elk met hun eigen unieke dieren en attracties. Maar hoe vind je de beste dagje uit dierentuinen in Nederland en België? In deze SEO tekst geven we je een overzicht van de belangrijkste dierentuinen en wat je van hen kunt verwachten.

Artis Amsterdam

Een dagje uit naar Artis Amsterdam is een leuke en leerzame activiteit voor het hele gezin. Artis is de oudste dierentuin van Nederland en heeft naast dieren ook een aquarium, planetarium en een prachtige botanische tuin. In deze SEO tekst geven we jLees verder »

De populairste dierentuinen in Nederland

Nederland heeft een aantal populaire dierentuinen die jaarlijks veel bezoekers trekken. Hieronder vind je een overzicht van de bekendste dierentuinen in Nederland:

 1. Artis Artis is een dierentuin gelegen in Amsterdam en is vooral bekend om zijn historische karakter. Naast een grote verscheidenheid aan dieren, heeft de dierentuin ook een planetarium, een aquarium en een vlindertuin.

 2. Blijdorp Blijdorp is een dierentuin gelegen in Rotterdam en is vooral bekend om zijn grote collectie aan dieren. Het park heeft verschillende thema's, zoals de Afrikaanse savanne en het Aziatische regenwoud.

 3. Ouwehands Dierenpark Ouwehands Dierenpark is een dierentuin gelegen in Rhenen en heeft een groot aantal dieren, waaronder de bekende reuzenpanda's. Het park heeft ook verschillende attracties, zoals een speeltuin en een klimbos.

 4. Burgers' Zoo Burgers' Zoo is een dierentuin gelegen in Arnhem en is vooral bekend om zijn ecodisplays. Het park heeft verschillende themagebieden, zoals de Ocean, Desert en Safari.

De populairste dierentuinen in België

België heeft ook een aantal populaire dierentuinen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Hieronder vind je een overzicht van de bekendste dierentuinen in België:

 1. Pairi Daiza Pairi Daiza is een dierenpark gelegen in Brugelette en is vooral bekend om zijn Aziatische thema. Het park heeft verschillende gebieden, zoals de Chinese Tuin en de Tempel van de Vijf Elementen.

 2. Antwerpen Zoo Antwerpen Zoo is een dierentuin gelegen in Antwerpen en heeft een groot aantal dieren. Het park heeft ook verschillende attracties, zoals een treintje en een speeltuin.

 3. Planckendael Planckendael is een dierentuin gelegen in Mechelen en heeft een groot aantal dieren, waaronder ook bedreigde diersoorten. Het park heeft ook verschillende attracties, zoals een avonturenpad en een zipline.

 4. GaiaZOO GaiaZOO is een dierentuin gelegen in Kerkrade, vlakbij de grens met België en Duitsland. Het park heeft verschillende themagebieden, zoals Taiga, Savanna en Rainforest.

De beste dagje uit dierentuinen aanbieders in Nederland en België

Er zijn verschillende aanbieders die dagje uit dierentuinen organiseren in Nederland en België. Hieronder vind je een overzicht van de beste aanbieders:

 1. ANWB De ANWB biedt verschillende voordelen voor leden die een dagje uit naar een dierentuin willen plannen. Zo kun je bijvoorbeeld korting krijgen op entreekaarten of gebruik maken van speciale arrangementen. Ook biedt de ANWB handige informatie over de verschillende dierentuinen, zoals openingstijden, parkeermogelijkheden en bereikbaarheid met het openbaar vervoer.

 2. Travelbird Travelbird is een aanbieder van compleet verzorgde dagjes uit naar dierentuinen. Ze bieden verschillende pakketten aan, inclusief entreekaarten, vervoer en soms zelfs maaltijden. Dit maakt het plannen van een dagje uit extra gemakkelijk en zorgeloos.

 3. Groupon Groupon is een bekende aanbieder van kortingsbonnen voor verschillende activiteiten, waaronder ook dagje uit naar dierentuinen. Hierdoor kun je vaak flink besparen op de entreekaarten en andere kosten, zoals parkeren of eten en drinken. Let wel op de voorwaarden van de kortingsbonnen, soms zijn deze alleen geldig op bepaalde dagen of tijdstippen.

 4. VakantieVeilingen VakantieVeilingen is een online platform waarop je kunt bieden op verschillende activiteiten, waaronder ook dagje uit naar dierentuinen. Hierdoor kun je vaak voor een lagere prijs entreekaarten bemachtigen, maar het kan ook betekenen dat je niet altijd zeker bent van je tickets. Let dus goed op de voorwaarden en beschikbaarheid voordat je een bod uitbrengt.

Tips voor het plannen van een dagje uit naar de dierentuin

Een dagje uit naar de dierentuin vergt enige voorbereiding om optimaal te kunnen genieten. Hieronder vind je een aantal handige tips voor het plannen van een geslaagd dagje uit:

 1. Bekijk van tevoren de openingstijden en eventuele sluitingsdagen van de dierentuin. Zo voorkom je dat je voor een dichte deur staat.

 2. Koop van tevoren entreekaarten om wachtrijen bij de kassa te vermijden. Bij sommige dierentuinen kun je ook alvast een parkeerticket kopen, wat je tijd en gedoe bij het parkeren bespaart.

 3. Neem voldoende eten en drinken mee, aangezien de prijzen in dierentuinen vaak hoger liggen dan gemiddeld. Sommige dierentuinen staan ook toe dat je eigen eten en drinken meeneemt, dus check van tevoren wat de regels zijn.

 4. Trek comfortabele kleding en schoenen aan. Dierentuinen zijn vaak groot en je loopt veel, dus het is belangrijk dat je kleding en schoenen draagt waarin je je goed kunt bewegen.

 5. Maak gebruik van de plattegrond van de dierentuin en stippel van tevoren een route uit langs de dieren die je graag wilt zien. Zo voorkom je dat je verdwaalt of onnodig veel tijd kwijt bent aan het zoeken van dieren.

  1. Houd rekening met de drukte. Dierentuinen zijn vooral in het weekend en tijdens vakantieperiodes erg druk. Wil je drukte vermijden, kies dan voor een doordeweekse dag of ga buiten het hoogseizoen om.

  2. Let op de voedertijden van de dieren. Het kan leuk zijn om de dieren te zien tijdens hun voedertijd, maar het kan ook drukker zijn bij de dierenverblijven tijdens deze momenten.

  3. Plan voldoende rustmomenten in. Dierentuinen kunnen vermoeiend zijn en het is belangrijk om af en toe even uit te rusten en wat te drinken.

  4. Vergeet niet om je camera of telefoon mee te nemen om mooie foto's te maken van de dieren.

  5. Geniet vooral van de dag en maak er een onvergetelijke ervaring van!

  Er zijn tal van dierentuinen in Nederland en België die zorgen voor een compleet verzorgde en onvergetelijke dag. Of je nu op zoek bent naar een dierentuin met veel verschillende dieren of juist naar een park met een specifiek thema, er is voor ieder wat wils. Door goed voorbereid op pad te gaan en gebruik te maken van handige tips, kun je optimaal genieten van je dagje uit naar de dierentuin.